Witamina K słynie ze swej roli, jaką odgrywa w krzepnięciu krwi i utrzymaniu kości w dobrym stanie. Wraz z witaminą D3 zwiększa przyswajanie wapnia przez kości. Produkty bogate w witaminę K to między innymi jarmuż, szpinak, brukselka, kapusta włoska, ziemniaki.
Witamina K2 MK7 występuje również w fermentowanych produktach spożywczych, takich jak natto – tradycyjnej potrawie japońskiej otrzymanej z fermentowanej soi.
Sposób użycia:Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe jedna (1) kapsułka dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety. Zrównoważona dieta oraz zdrowy styl życia są ważne.
Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki, w szczególności leki przeciwkrzepliwe lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.
Informacja alergiczna:Produkt bezglutenowy.
Nie zawiera: cukrów, pszenicy, drożdży, sztucznych substancji przedłużających trwałość, substancji słodzących, aromatów, barwników.
Niska zawartość sodu.
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (1 kapsułka) zawiera:
Witamina K (menachinon: głównie menachinon-7 (zawiera soję i mleko) – 100 µg (133% RWS*)
*RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
Składniki:substancja wypełniająca: fosforany wapnia; substancja glazurująca.: hydroksypropylometyloceluloza; dekstryna, olej słonecznikowy, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe (roślinnych) kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu; substancja glazurująca: guma celulozowa; witamina K (menachinon: głównie menachinon-7 (zawiera soję i mleko)