Narum Sachets 500 mg 10 saszetekNarum Sachets w formie saszetek służy do utrzymania składu i aktywności biologicznej normalnej mikroflory jelitowej u dzieci i dorosłych.
Produkt jest wskazanyjako wsparcie podczas i po antybiotykoterapii,
potrzebie uzupełnienia flory bakteryjnej jelit o bakterie Lactobacillus Acidophilus,
długotrwałym stresie.
SkładnikiLactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine.
Zalecana porcja dziennaDorośli i dzieci powyżej 12 lat: 1-2 saszetki 3 razy dziennie, 15-20 min przed posiłkiem,
Dzieci w wieku od 6 do 12 lat: 1 saszetka 3 razy dziennie, 15-20 min przed posiłkiem,
Dzieci w wieku od 3 do 6 lat: 1 saszetka 2 razy dziennie, 15-20 min przed posiłkiem.
Skład zalecanej porcji dziennejW jednej saszetce znajduje się nie mniej niż 5 x 108 CFU* żywych bakterii.
*CFU - Colony Forming Unit - jednostka tworząca kolonię bakterii.
Czas przyjmowaniaDla optymalnego efektu zaleca się przyjmować przez 5-6 tygodni.
Sposób użyciaSaszetki należy przyjmować 15-20 minut przed posiłkami z ½ szklanki napoju o temperaturze pokojowej (najlepiej z mlekiem). Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie spożywać przy nadwrażliwości na składniki produktu. Kobiety w ciąży i karmiące powinny spożywać preparat po konsultacji z lekarzem.
Warunki przechowywaniaPrzechowywać w chłodnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż +10° C w sposób niedostępny dla małych dzieci. W czasie transportu może być przechowywany w temperaturze otoczenia.
Technologia opakowania oraz specjalny proces produkcji gwarantuje zachowanie żywotności bakterii probiotycznych oraz ich odpowiedniej dawki w trakcie transportu poza warunkami chłodniczymi.
Najlepiej spożyć przed końcemData na boku opakowania. Nie należy stosować po upływie terminu ważności podanego na opakowaniu.
Masa netto5 g
Uwaga! Wszystkie nasze produkty mają czysty skład. Z tego względu Narum Sachets może ulec zbryleniu, gdyż nie posiada żadnych substancji przeciwzbrylających lub chemicznych dodatków takich jak:
- glikol polietylenowy (substancja przeciwzbrylająca),
- dwutlenek krzemu (substancja przeciwzbrylająca),
- laktoza jednowodna (substancja wypełniająca),
- glikozydy stewiolowe (substancja słodząca),
- ekstraktów na bazie maltodekstryny.