Grzyby reishi, shiitake i maitake stosowane są w Japonii od setek lat. Solgar postanowił skorzystać więc z bogatych doświadczeń fitoekspertów z Kraju Kwitnącej Wiśni, tworząc efektywny kompleks.
W produkcie Solgara wiodącą rolę odgrywa reishi (Ganoderma lucidum). Używa się go już od tysięcy lat. Zawiera związki fitochemiczne, takie jak beta-glukany czy triterpeny. Badania wskazują, że reishi wspiera prawidłowy poziom cholesterolu.
W naszych laboratoriach połączyliśmy starannie wyselekcjonowane i sproszkowane grzyby z ekstraktami. Powstała w ten sposób silna kombinacja składników, zachowująca naturalne walory.
Właściwości:
Grzyby Shiitake posiada unikalną właściwość obniżania poziomu cholesterolu, sprzyja normalizacji ciśnienia tętniczego, tłumi patogenną florę w organiźmie. Shiitake to wspaniały immunoregulator i może być stosowany jako środek zapobiegawczy w profilaktyce chorób wirusowych i przeziębień. W cukrzycy grzyb ten stosowany jest w charakterze środka obniżającego poziom cukru, zalecany jest również w jej insulinozależnej formie, szczególnie w profilaktyce powikłań chorobowych.
Grzyby Reishi wykazują działanie antyoksydacyjne, przeciwzapalne oraz prebiotyczne (jak błonnik). Powodują obniżenie się cholesterolu i wspierają prawidłowe działanie układu odpornościowego.
Grzyby Maitake wpływają na redukcję stężenia glukozy we krwi oraz ciśnienia krwi. Mogą być zastosowane jako uzupełnienie terapii cukrzycy typu I lub nadciśnienia tętnniczego. Wspomagają również funkcje układu odpornościowego.
Sposób użycia:
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe dwie (2) kapsułki dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety.
Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.
Informacja alergiczna:
Produkt bezglutenowy.
Nie zawiera: pszenicy, produktów mlecznych, soi, drożdży, sztucznych substancji przedłużających trwałość, substancji słodzących, aromatów, barwników.
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (2 kapsułki) zawiera:
Reishi (Ganoderma lucidum):
Sproszkowany grzyb Reishi – 100 mg
Standaryzowane Czerwone Reishi – sproszkowany ekstrakt 30 mg
w tym: 4% triterpenoidów – 1,2 mg, 7% beta-glukanów – 2,1 mg
Shiitake (Lentinula edodes):
Sproszkowany grzyb Shiitake – 100 mg
Sproszkowany ekstrakt (20:1) – 1,5 mg
Maitake (Grifola frondosa):
Sproszkowany ekstrakt (4:1) – 100 mg
Składniki:
sproszkowany grzyb Reishi: standaryzowane Czerwone Reishi – sproszkowany ekstrakt, w tym: 4% triterpenoidów, 7% beta-glukanów; Shiitake (L. edodes): sproszkowany grzyb Shiitake, sproszkowany ekstrakt (20:1); Maitake (G. frondosa): sproszkowany ekstrakt (4:1); substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza; substancja wypełniająca: celuloza; substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe (roślinnych) kwasów tłuszczowych.