Chlorella (Chlorella vulgaris) jest wyjątkową jednokomórkową algą o zielonej barwie. Jest źródłem witamin i mikroelementów. Dostarcza organizmowi witamin z grupy B, a także witaminy A, C i E, aminokwasów, chlorofilu, kwasów tłuszczowych omega-3 oraz kwasów nukleinowych. Zawiera również liczne minerały – żelazo, wapń, potas, magnez, cynk, mangan, fosfor, selen i jod.
Ponieważ przewód pokarmowy ma duże problemy z rozłożeniem twardej ściany komórkowej chlorelli, firma Solgar oferuje chlorellę poddaną specjalnemu procesowi produkcyjnemu, w ramach którego wszystkie ściany komórkowe zostały całkowicie rozerwane, bez uszkodzenia zawartości komórek chlorelli. Dzięki temu zabiegowi składniki odżywcze chlorelli są łatwiej przyswajalne.
Działanie:- wspomaga odchudzanie,
- wspomaga układ immunologiczny
- powoduje wzrost białych krwinek
- przyspiesza gojenie się ran
- niweluje nieświeży oddech,
Sposób użycia:Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe trzy (3) kapsułki dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety.
Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.
Informacja alergiczna:Produkt bezglutenowy.
Nie zawiera: pszenicy, produktów mlecznych, soi, drożdży, sztucznych substancji przedłużających trwałość, substancji słodzących, aromatów, barwników.
Odpowiedni dla wegan.
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (3 kapsułki) zawiera:
Sproszkowana chlorella (rozerwane ściany komórkowe) z suszonych i mielonych zielonych alg – 1560 mg (w tym: chlorofil – 30 mg)
Składniki:sproszkowana chlorella (rozerwane ściany komórkowe) z suszonych i mielonych zielonych alg, substancja glazurująca: hydroskypropylometyloceluloza; substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe (roślinnych) kwasów tłuszczowych; substancja wypełniająca: celuloza